HAND & FOTVÅRTOR

TA BORT HAND- & FOTVÅRTOR MED LASER

Hand- och fotvårtor är oftast orsakade av virus. Dessa kan vara svårbehandlade då viruset kan finnas kvar i kroppen och man kan därför inte garantera att vårtan inte kommer tillbaka. Ibland behövs 2 behandlingar för att de ska försvinna.

Platta vårtor är särskilt svårbehandlade. Ibland måste laserbehandlingen uppföljas av kirurgisk behandling och framförallt om det gäller platta fotvårtor i fotsulan.
Man ska vara medveten om att då dessa vårtor orsakas av virus finns alltid risk att de återkommer.

HAND- & FOTVÅRTOR BEHANDLAS MED TVÅ OLIKA METODER

Vi behandlar alltså hand- och fotvårtor med två olika lasermetoder. De vårtor som är upphöjda och finns på händer och fötter behandlar vi med en Nd:Yag laser. Denna metod innebär att man inte skadar huden på ytan utan laserljuset går djupt ner till vårtans rot. På detta sätt eliminerar man viruset lokalt. Den behandlade hudytan får endast en rodnad som är övergående och efter ca 4 – 5 veckor brukar vårtan lossna av sig själv. Detta kan ibland behöva upprepas ett par gånger, men för de flesta är en behandling tillräcklig. Metoden är snabb och infektions- och biverkningsfri. Vad gäller platta vårtor, framförallt de som är placerade i fotsulan, är de mycket mer svårbehandlade. Behandlingen är i dessa fall inte lika effektiv som vid upphöjda.

I de fall där kirurgisk behandling krävs ökar risken för infektioner. Då är det viktigt att tänka på att inte blöta ner det behandlade området på två dagar efter det att du gjort behandlingen. Du bör inte heller basta eller bada under en till två veckor efter behandlingen. Om vårtan suttit under foten bör man avlasta foten några dagar, tills det bildats en starkare skorpa, och undvika fotsvett genom att inte använda skor längre stunder. Därför är det bra att göra behandlingen när du inte har andra planer och aktiviteter. Dessutom är det viktigt att tänka på att man inte kommer att kunna stödja på foten direkt efter behandlingen, varför det är bra att man tar bilen eller blir skjutsad.

För borttagning av fotvårta tar vi inte emot barn under 15 år.

Klinikpolicy

Inför din behandling krävs konsultation:

Enligt lag behöver du genomgå en konsultation inför din behandling. Konsultation och behandling kan inte genomföras samma dag.
Betänketiden för estetiska laserkirurgi  är 7 dagar. Betänketiden för estetiska injektionsbehandlingar ska vara minst 2 dagar. 18 års gräns gäller vid alla estetiska behandlingar.

Betalning:

Du kan välja att betala med swish, kontokort eller kontant. Prissatta behandlingar på Bokadirekt går att betala med Klarna. Vid uteblivet besök eller avbokning efter avbokningsmarginalen blir du  debiterad med 500 sek/påbörjade 20 min. Vid omfattande behandlingar, t.ex. intimkirurgi, ögonlocksplastik, trådlyft & övriga kirurgiska behandlingar, debiteras halva behandlingskostnaden.

Vid sjukdom:

Om du känner dig sjuk (feber och/eller har luftvägssymtom) bör du avvakta med din behandling och kontakta oss snarast. 
Inga anhöriga eller medföljande vänner får följa med in på kliniken.
Vi ber dig som har småbarn att ej medtaga barnet till besöket.