HIFU – Ansiktslyft utan kirurgi

HIFU – ETT ICKE-KIRURGISKT ANSIKTSLYFT

HIFU är den ultimata metoden för huduppstramning och icke-kirurgiska lyft av områden som käklinje, kinder, under hakan, hals, dekolletage, ögonbryn, ögonlock, hamsterpåsar, ben och armar. HIFU är den mest effektiva tekniken för huduppstramning och ansiktslyft som för närvarande finns att tillgå utan kirurgi.

Ultherapy, Ultera eller HIFU är olika namn för samma behandling. Behandlingen marknadsförs i olika namn runt om i världen, men metoden är dock densamma. Marknaden för huduppstramning och hudföryngring är stor. Idag används många olika sorters behandlingar så som laser, radiofrekvens (RF), etc.

VAD SKILJER HIFU FRÅN ANDRA BEHANDLINGAR?

Det som skiljer HIFU från övriga behandlingar är att metoden är mer djupgående, ända ner till 4,5 mm under huden. HIFU kan användas enskilt eller i kombination med andra behandlingar för ett optimalt resultat, detta för att ytterligare förstärka effekten. Vid en konsultation går man tillsammans igenom vad som bäst lämpar sig i det individuella fallet.

HUR GÅR EN BEHANDLING MED HIFU TILL?

Vid HIFU behandling lyfter man slapp hud med hjälp av ultraljudsteknik. Ultraljudet värmer upp den djupare delen av dermis och värmen penetrerar cellerna och ökar cellernas kollagenproduktion. Proceduren är enkel med minimalt obehag. Generellt behövs bara en behandling
och det finns inga biverkningar. Effekten av HIFU startar omedelbart och resultatet förbättras successivt varje dag.
Slutresultatet ser man efter 3-6 månader.

INFÖR EN BEHANDLING MED HIFU

Vi rekommenderar att man först bokar in en tid för konsultation, där går man igenom patientens önskemål och förväntningar, samt kontrollerar att man är lämplig för denna typ av behandling. Vi behandlar inte dig som är gravid, har metallimplantat i området eller dig som nyligen gjort t. ex. en laserbehandling eller använt Fillers i behandlingsområdet. Behandlingsområdet ska vara fritt från utslag/irritation el dylikt.

Behandlingen börjar med att man applicerar en gelé och placerar munstycket mot huden. Därefter ställer man in det djup som lämpar sig för det valda området och startar behandlingen. Det kan vara bra att vara medveten om att behandlingen kan kännas lite, exempelvis som pirrningar och stickningar i huden. Behandlingstiden varierar beroende på behandlingsområdet.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ

Efter behandlingen kan man ibland känna en viss ömhet och svullnad. Lite stickningar i huden är också normalt. Användande av hett vatten bör undvikas i det behandlande området under 1 dygn. Bastubad, ansiktsmassage, laser eller andra behandlingar i ansiktet rekommenderas inte på 2 veckor.

PRISER:
OMRÅDE PRIS
Runt ögonen, inkl. ögonbryn 3 000 kr
Runt munnen 3 000 kr
Runt ögon och mun 5 000 kr
Halsen 7 000 kr
Nedre ansiktet (käklinje, kinder och under hakan) 7 000 kr
Nedre ansiktet och hals 9 000 kr
Hela ansiktet 12 000 kr
Hela ansiktet och hals 15 000 kr
Mage, litet område fr 7 000 kr
Mage, mellan område fr 10000 kr
Mage, stort område fr 20 000 kr

Klinikpolicy

Inför din behandling krävs konsultation:

Enligt lag behöver du genomgå en konsultation inför din behandling. Konsultation och behandling kan inte genomföras samma dag.
Betänketiden för estetiska laserkirurgi  är 7 dagar. Betänketiden för estetiska injektionsbehandlingar ska vara minst 2 dagar. 18 års gräns gäller vid alla estetiska behandlingar.

Betalning:

Du kan välja att betala med swish, kontokort eller kontant. Prissatta behandlingar på Bokadirekt går att betala med Klarna. Vid uteblivet besök eller avbokning efter avbokningsmarginalen blir du  debiterad med 500 sek/påbörjade 20 min. Vid omfattande behandlingar, t.ex. intimkirurgi, ögonlocksplastik, trådlyft & övriga kirurgiska behandlingar, debiteras halva behandlingskostnaden.

Vid sjukdom:

Om du känner dig sjuk (feber och/eller har luftvägssymtom) bör du avvakta med din behandling och kontakta oss snarast. 
Inga anhöriga eller medföljande vänner får följa med in på kliniken.
Vi ber dig som har småbarn att ej medtaga barnet till besöket.